Bezoek wijnhuizen Salentein en Santa Rita

Op 7 februari 2023 ging Jolanda op reis met een aantal collega's naar Chili en Argentinië om onze wijnhuizen Santa Rita en Salentein te bezoeken. Beiden zijn topwijnmakers, grote wijnbedrijven, die wijnen in elke prijs hebben, van instapwijnen tot icoonwijnen.

Salentein blog

Santa Rita heeft eigen wijngaarden in verschillende gebieden. Door de verschillende klimaten, bodems en de technieken van de wijnmakers hebben ze een zeer breed portofolie aan Chileense wijnen.

Bodegas Salentein in Argentinië is opgericht door de Nederlandse zakenman Mijndert Pon. Hij bouwde een prachtig mooi wijnhuis. Bodegas Salentein ligt in de provincie Mendoza, het belangrijkste wijngebied van Argentinië. Door de ligging van de verschillende wijngaarden, tussen de 1200 en 1700 meter hoogte zijn deze wijngaarden geschikt voor de rijping van diverse druiven. De gematigde temperaturen in de wijngaarden en de technieken van de wijnmakers zorgen voor prachtige wijnen.

Jolanda heeft tijdens deze reis alle ins en outs over beiden wijnbedrijven geleerd. Hierdoor weet het team van Drinks & Gifts een heel goed advies over deze wijnen te geven.

En natuurlijk is het volledige assortiment van Santa Rita en Salentein te koop bij Drinks & Gifts in Krommenie.