03april

Informatie

Entree is € 30,00 Inclusief een aantal hapjes.
Wanneer: zondagmiddag 03 april
Start proeverij: 14:00uur
Einde proeverij: 16:00uur
Waar: Grand Cafe Atlantic Achterzaal
Adres: Zuiderhoofdstraat 84, 1561 AP Krommenie
PROEVERIJ IS VOL.
De Macallan distilleerderij staat vrij hoog boven de noordelijke oever van de rivier de Spey ten noorden van Aberlour...

The Macallan staat bekend om zijn uitgebalanceerde smaak en zeer luxueuze karakter, en wordt niet voor niets de “Rolls-Royce onder de Single Malts” genoemd.
Deze middag proeft u weer 6 mooie bottelingen met als laatste whisky een zeer gelimiteerde special!
Wilt u hier bij aanwezig zijn: stuur dan een mail naar info@drinks-gifts.nl en geef aan met hoeveel personen u wil komen. Wij sturen u dan de betalingegevens toe. Ook dit gaat weer een hele mooie proeverij worden!!
Macallan Whiskyproeverij bij Grand Cafe Atlantic met gastspreker Bram Kaplan. Bram is Brand Ambassador van The Macallan Nederland.
Wanneer: zondagmiddag 3 april
Start proeverij: 14.00uur
Einde proeverij: 16.00uur
Waar: Grand Cafe Atlantic
Adres: Zuiderhoofdstraat 84, 1561 AP Krommenie
Entree is € 30,- inclusief een aantal hapjes.
De distilleerderij werd opgericht in 1824 bij een doorwaadbare plaats in de Spey bij de boerderij met de naam Easter Elchies. Waarschijnlijk werd er op de plek van The Macallan distilleerderij, een kleine heuvel uitkijkend over de rivier de Spey vlakbij Craigellachie, al sinds het einde van de 18de eeuw whisky gestookt. Voor de rijping gebruikt men hoofdzakelijk olorosovaten en daarnaast nog wat fino en amontillado sherryvaten.
Macallan koopt in Spanje zelf sherryvaten en verhuurd die voor vier jaar aan de bodega’s van Pedro Domecq en Gonzales Byass, waarna de vaten naar Schotland komen voor de rijping van Macallan malt.